Címlap

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Látogatónk!

Szeretettel köszöntök minden kedves érdeklődőt a Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet honlapján.

A Könnyűzenei Intézet az Egyetem karok közötti oktatási-kutatási koordinációs és oktatást szolgáltató egysége, mely úttörő szerepet vállal nemcsak hazai, hanem a Közép-Kelet európai régióban is. 

Alapvető célunk az, hogy a könnyűzene iránt érdeklődő, zenei tapasztalattal már rendelkező hallgatókat egy egyedülálló, egyetemi szinten működő intézményben oktassuk a könnyűzenei műfajokban leggyakrabban használt hangszereken való játékra és éneklésre, illetve bevezessük őket a könnyűzenei zenekari játék és a stúdiótechnika világába.

Képzéseinken a könnyűzenei életben már bizonyított, színvonalas szakmai-gyakorlati tudással rendelkező oktatók dolgoznak, amely záloga annak, hogy a felvételt nyert hallgatók kompetens szakmai-személyi háttérrel rendelkező képzésben részesülnek. Kurzusainkhoz kapcsolódnak az olyan képességeket bemutató alkalmak, vizsgák, meghallgatások, színpadi szereplések rendszeres megszervezése, amelyek nyilvánosan is számot adnak hallgatóink fejlődéséről, tanulási eredményeiről.
A 2023 szeptemberétől induló Kortárs könnyűzene alapképzési szakon az alábbi szakirányokon szerezhetnek olyan államilag elismert diplomát hallgatóink, amely belépőt jelenthet a professzionális könnyűzenészek világába: 

  • könnyűzenei gitár
  • könnyűzenei basszusgitár
  • könnyűzenei billentyűs hangszerek
  • könnyűzenei ütőhangszerek
  • könnyűzenei ének
  • könnyűzenei szaxofon
  • könnyűzenei harsona
  • könnyűzenei trombita

Az alapképzést elsősorban azoknak ajánljuk, akik már stabil zenei tudásalappal rendelkeznek, elhivatottak, professzionális szinten szeretnének foglalkozni ezzel a zenei irányzattal és szeretnének az ország első diplomás könnyűzenészeivé válni.

A 2023/2024. tanévben alapképzésünk csak nappali tagozaton indul, de az ezt követő években tervezzük a levelező képzés indítását is. A képzés államilag támogatott és költségtérítéses formában is elérhető.

Az alapképzés mellett hazánkban szintén egyedülálló módon hirdetünk még szabadon választható könnyűzenei kurzusokat, amelyek a Debreceni Egyetem valamennyi magyar és külföldi hallgatója előtt nyitva állnak, valamint Online Certificates Program is megtalálható képzési portfóliónkban. Ezekről a képzésekről részletesen is olvashatnak az intézet honlapján. 

Ezeken kívül feladataink közé tartozik még az Egyetem különböző karain folyó, a könnyűzenével és zeneiparral kapcsolatos képzések összehangolása, tananyagfejlesztés, oktatói-kutatói humánmerőforrás, valamint gyakorlati képzőhely biztosítása is.

A Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet valamennyi munkatársának nevében is kellemes böngészést kívánok! Bármilyen kérdés esetén írjanak bátran, szívesen állunk rendelkezésükre!

 

Dr. Kapusi Kálmán
egyetemi docens, intézetigazgató

 

Frissítés dátuma: 2023.01.23.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.