Címlap

Szabadon választható kurzusok

A Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézet az egyetemi szemeszterek időszakához igazodva kurzust indít a könnyűzenei műfajokban leggyakrabban használt hangszerek (billentyű, gitár, basszusgitár, dob) illetve ének gyakorlati oktatására már zenei tapasztalattal rendelkező jelentkezők számára szabadon választható tantárgyként, költségtérítéses formában. (A kottaolvasás és zeneelméleti ismeret nem feltétele a kurzusra való jelentkezésnek.)
A kurzus során a diákoknak lehetősége van hetente egy óra egyéni oktatáson, illetve két óra zenekari gyakorlaton való részvételre, mely során ismereteket szerezhetnek:

  • a könnyűzenei stílusokban alkalmazott énektechnikáról és hangszer-használatról
  • a hangszerek használatához kötődő elektronikáról
  • a zenekari munka sajátosságairól, szakmai követelményeiről
  • az élő koncertek technikai és zenei követelményeiről

A zenekari munkában eredményes teljesítményt nyújtó résztvevők a félév végén gálahangversenyen mutathatják be tudásukat.

A képzés időtartama három hónap, melynek díja a Debreceni Egyetem hallgatóinak 25.000,- Ft/hó, külsős jelentkezőknek 45.000,- Ft/hó. 
A kurzus teljesítése a Debreceni Egyetem hallgatóinak 3 kreditpontot ér.

A kurzusra való jelentkezéshez kérjük az alábbi nyomtatványt kitölteni és visszaküldeni:

Jelentkezési lap

Jelentkezési határidő: február 15. illetve szeptember 15. 
A jelentkezést követően a kurzusra való bejutás feltétele egy gyakorlati jellegű felvételi meghallgatáson való megfelelés, amelyen egy szabadon választott darabot kell előadni.
Helyszín: Debreceni Egyetem Könnyűzenei Intézete - Debrecen, Füredi út 44.

Bármilyen további információ a címen kérhető.
A kurzusok magyar és angol nyelven is elérhetőek.

 

Frissítés dátuma: 2023.01.26.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.